Digitális Erőmű

Digitális Erőmű

A Digitális Erőmű egy módszertani központ Ózdon, az egykori erőmű épületében, amely a kilencvenes évek eleje óta elhagyatva állt. Ma már digitális kiállítótér, oktatási központként funkcionál.

A MaNDA 2012 decemberében és 2013 januárjában nyújtotta be a TIOP és TÁMOP pályázatokat. A pozitív döntés 2013 júniusában született meg. A két projekt bár külön-külön került nevesítésre, együtt teszi lehetővé, hogy Ózdon egy olyan többfunkciós közösségi épület valósuljon meg helyi, ipari műemléki környezetben, egy meglévő századfordulós gyárcsarnok felújításával, mely a digitális kultúra otthonaként és közvetítőjeként teret ad az elektronikus tananyag fejlesztésnek, online és személyes képzéseknek, a digitális Kárpát-medence kiállításnak, a nemzeti kultúrkincs digitális térinformációs rendszerének, továbbá számos helyi közösségi programnak.

A közösségi térben lehetőség van a szabadidő tartalmas eltöltésére minden korosztály számára. Az intézmény működésében fontos szerepet játszik, hogy egy olyan komplex szolgáltatási rendszert alakítottunk ki, amely folyamatosan új és új elemekkel, programokkal színesedik, ezzel még vonzóbbá téve az intézményt az oda látogatók és partnerek számára.

Digtiális Erőmű

3600 Ózd, Törzsgyár – Ipari Park, Gyár út 1.

Előzetes bejelentkezés és információkérés:
E-mail: info@nfe.hu
Telefon: 06-48-705068

Az intézmény nyitva tartása 2017. szeptember 15-től:

Hétfő: zárva
Keddtől – vasárnapig: 08:00- től 16:00-ig.

Pénztárzárás: 15:00