Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark a több, mint 150 éves múlttal rendelkező kohászati üzem területén valósul meg, több mint 100 éves ipari műemléki épület hasznosításával.
A turisztikai attrakció a legkorszerűbb technika segítségével mutatja be az ózdi Fúvógépház épületében a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark interaktív kiállítását. Az Élménypark a magyar filmtörténet mellett a lengyel, cseh és szlovák filmtörténetbe is betekintést enged. A látogatók megismerkedhetnek a magyar és kelet-európai filmtörténet meghatározó tematikai műfajaival és egyben lehetőségük nyílik arra, hogy az általuk kiválasztott filmtörténeti korszakra jellemző film egy-egy részletét újraforgassák, eljátsszák.

2017. január elsejétől a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet megszűnik és egyes feladatait a továbbiakban a Forum Hungaricum Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság látja el. A Forum Hungaricum működteti tovább kulturkincs.hu néven a MaNDA weboldalát és kezeli az ahhoz tartozó közösségi oldalakat.

A Forum Hungaricum folytatja a kulturális javak digitalizálásában való közreműködést, és építjük tovább a Magyar Nemzeti Digitális Archívumot. Tovább visszük a MaNDA közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó faladatait azok valamennyi jogával és kötelezettségével együtt. Végül a Forum Hungaricum Kft. veszi át a MaNDA európai uniós forrásból finanszírozott projektjeit, és ellátja az ezekkel kapcsolatos közfeladatokat is.

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

3600 Ózd, Gyár út 1.

E-mail: nfe.info@forumhungaricum.hu

Értékesítés: +36-70/642-8314
Információs vonal: +36-30/228-0123

Az intézmény nyitva tartása 2017. szeptember 15-től:

Hétfő: zárva
Keddtől – vasárnapig: 08:00 – tól 16:00-ig.
A tárlatvezetések óránként indulnak

Utolsó tárlatvezetés kezdete és pénztárzárás: 15:00