A jó eladó pénzt hoz, a rossz elviszi


- 2020. november 16., 12:21

Kétségtelen, hogy vannak áruk, amelyek eladják önmagukat, de mi történik akkor, ha a termék nem rendelkezik megfelelő vonzerővel? Ekkor lép színre az ügyes eladó. De vajon mi kell a sikerhez? Ezen a héten a pult mögött állóké a főszerep.

Az árusítás egyesek szerint művészet mások szerint tudomány, az biztos, hogy e szakma nem mindenkinek való. Az eladástan – az áruismeret mellett – ma is fontos része az eladóképzésnek, hiszen a vásárlás pszichológiájának megértése legalább olyan fontos, mint az, hogy szakszerűen ki tudják szolgálni az üzletbe betérő vásárlót. Hogy az 1930-as években milyennek képzelték az ideális eladót? Mindenekelőtt talpig becsületesnek, aki sokra tartja a munkát, és a fillért is megbecsüli.

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: A jó eladó pénzt hoz, a rossz elviszi

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.