A századik


- 2018. március 23., 9:30

100 történet. Azt mondják az első mindig mindenben meghatározó, ki vitatkozna ezzel. De nekünk, akik hétről hétre a virtuális kiállításokat írjuk és szerkesztjük, minden összeállítás különleges. Nincs ez másként a századik válogatásunkban sem, melyet ezért rendhagyó módon ünneplünk.

A századik kiállításunk; újabb mérföldkő. Bár mindegyik kiállításunkba – mi, akik ezeket írjuk és szerkesztjük –, beleadjuk magunkat, hozzátesszük személyiségünk, érdeklődésünk egy kis szeletét. De mégis, ez egy kerek szám, súlya van. Így mit is adhatnánk mást olvasóinknak, mint valami még személyesebbet; kedvenc képeinket, amik valahol, valahogy kapcsolódtak hozzánk, és amikhez mi is kötődünk – reméljük, Önöknek is tetszeni fog.

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: A századik

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.