Állati jó helyek


- 2018. augusztus 21., 9:46

Hogy egy vendéglátó-ipari egység mitől lesz népszerű, azt nehéz megmondani, de az biztos, hogy a neve és helyzete sokat nyom a latba. A tulajdonosok, úgy lehettek a névadással, mint ma bármelyik marketinges, csak elcsépelt ne legyen. Hiába, a klasszikusan egyszerű Borozón és túl is van élet. Ezen a héten főszerepben; a Zokogó majom a Mézes Mackó büfé.

Tyúk vagy tojás? Mi volt előbb? A Mókus esetében a tojás. Utcájában, amely ekkor még Einhorn névre hallgatott, már a 18. században is működött egy kocsma, igaz ekkor még zum goldenen Eichkatzerl – vagyis az Arany Mókusnak címezve. A hely igen népszerű lehetett, mert egy 1879-re datált térkép szerint utcáját már Mókusra keresztelték. Így kapta a kocsma nevét az utca. Mennyit ér a népszerűség, nem igaz? A ma ismert Mókus sörkert épülete, korábban bölcsődeként szolgálta ki a kerületi lakosokat, azért ők is ráerősítenek a mókus brandre, igazi mókusok is felbukkannak a vendégek között.

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: Állati jó helyek

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.