Alsó-szászországi utazások


- 2021. szeptember 13., 12:36

A héten Németország észak-nyugati sarkába kalauzoljuk el az olvasókat, Alsó-Szászországba, az egykori Hanza-városok, faszerkezetes házak, szélerőművek vidékére. Óvárosai, várai és számos csatát látott erdőségei szinte visszarepítenek minket a középkori időkbe.

Alsó-Szászország területét tekintve Németország második legnagyobb szövetségi tartománya. Domborzata nagy része síkság, kimagasló mezőgazdasággal. Dél-keleti sarkában emelkedik a Harz hegység, amely 1141 méteres csúcsával Észak-Németország legmagasabb pontja. A masszívum átnyúlik Szász-Anhalt és Türingia tartományokba. Területileg Alsó-Szászországon belül helyezkedik el Bréma, azonban külön városállamot alkot, hasonlóan a tartományhatáron szomszédos Hamburghoz.

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: Alsó-szászországi utazások

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.