Gótikus hangulatban Budapesten


- 2019. április 1., 11:02

Mágikus helyek, lovagok és hercegnők, égbe nyúló tornyok, bástyák, csigalépcsők és csúcsíves ablakok, a középkor romantikus hangulatát idézik. Hová menjünk Budapesten, ha középkori hangulatra vágyunk? – kérdezhetjük. Például fel a Mátyás templom tornyába, amely Budapest legjobb panorámapontja. E heti kiállításunkban a régmúlt idők hangulatát idéző budapesti helyszíneké a főszerep.

A régi korok stílusjegyeit viselő épületek tervezői, akik a századforduló környékén korszerűtlennek tartott stílusban építkeztek Budapesten, talán nem is sejtették, hogy alkotásaik egyszer majd a város emblematikus jelképeivé válnak, a világ minden tájáról érkező turisták özönét vonzva Budapestre.

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: Gótikus hangulatban Budapesten

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.