Hegyen-völgyön keskeny nyomtávon


- 2018. augusztus 10., 10:00

Kisvasúton utazni micsoda izgalom! És csupa kellemes élményt idéz fel: egy erdei kirándulást, vagy egy utazást a különleges, gyerekek által üzemeltetett gyermekvasúton, idősebbeknek az úttörővasúton. Ezen a héten hazánk különböző kisvasútjaira nyújtunk át egy virtuális menetjegyet. Beszállás!

A héten keskeny sínpárokon tesszük meg virtuális túránkat: néhány kisvasút történetét vesszük górcső alá a Széchenyi-hegyi úttörő-, azaz gyermekvasúttól a Börzsöny erdőségeit átszelő kisvasutakon át a debreceni és pécsi vidámpark kisvonataiig. Az összeállítást adatbázisunk régi, ahogy mondani szokás retró fotóival és képeslapjaival illusztráltuk a jó öreg vonatokról és mozdonyaikról. Kisvasútra fel, az ajtók záródnak!

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: Hegyen-völgyön keskeny nyomtávon

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.