Meinl Gyula kávéja


- 2020. november 4., 11:19

I. Julius Meinl 1862-ben nyitotta meg első kis üzletét Bécsben, és igen gyorsan terjeszkedni kezdett a Monarchia más országaiban, így hazánkban is. A prosperáló cég igyekezett alkalmazkodni az országok szokásaihoz, így lett nálunk Julius Meinlből Meinl Gyula. Ezen a héten ismét a kereskedelem világába invitáljuk önöket; a Meinl cég története elevenedik meg.

I. Julius 1862-ben gondolt egyet és Prágából Bécsbe költözött, nem fiatalkori lázálom vezérelte, 38 éves volt ekkor. Korábban több előkelő üzletben is dolgozott a császárvárosban, de már tanonckodása idején elhatározta, hogy kizárólag kifogástalan minőségű termékekkel fog kereskedni leendő boltjában. A már említett kis bécsi üzletben a teák és fűszerek mellett rizst, cukrot és természetesen zöld kávébabot is árusított.

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: Meinl Gyula kávéja

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.