Tavaszi zsongás


- 2018. március 29., 12:29

Vonakodva érkezett idén; Sándorral, Józseffel és Benedekkel sem szándékozott jönni, de már körünkben tudhatjuk, és velünk is marad pár hónapig. Március 21-én, a tavaszi nap-éj egyenlőséggel pedig már a csillagászati tavasz is beköszöntött – de csak itt, az északi féltekén, a mérsékelt övben. A délin éppen az ősz veszi kezdetét.

Vége a téli zimankónak, és ahogy egyre kevésbé fázunk reggelente, előkerül a szekrény mélyéről az átmeneti kabát és cipő. Elsőként előbújnak a földből a hóvirágok és a sáfrányok; a fákon, bokrokon megjelennek a rügyek – és reménykedünk, hogy egy váratlan fagy nem teszi tönkre az éves alma- és szilvatermést. Ébredezik a természet, a vándormadarak visszatérnek hátrahagyott fészkükbe.

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: Tavaszi zsongás

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.