Van, aki forrón szereti – Feketén-fehéren a kávéról


- 2018. október 1., 10:00

“A kávé az, amitől szebb lesz a körülöttem élők napja.” Sokan vagyunk így ezzel. A kávé az utóbbi évtizedekben modern világunk egyik kevéssé nélkülözhető mozgatórugójává vált. Ettől ébredünk fel reggel, térünk magunkhoz a nap folyamán, és e mellett beszélgetünk rég nem látott barátokkal. Társadalmi és gazdasági szerepe igen jelentős, az egészségre gyakorolt hatásait több szempontból is kutatják. De ismerjük-e valójában?

Vannak, akik köszönik szépen, jól megvannak nélküle, vagy éppen a negatív egészségügyi hatások miatt kerülnek minden koffein tartalmú készítményt. Többségünk azonban nagy élvezettel fogyasztja különböző módokon elkészítve, ízesítve vagy csak úgy feketén. De ismerjük-e valójában? Tudjuk-e mi kerül a fekete levesbe? Hogyan került bele mai vákuum csomagolásába, vagy milyen hatással van szervezetünkre? A kávé világnapja alkalmából néhány érdekességgel lepjük meg minden kedves olvasónkat.

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: Van, aki forrón szereti - Feketén-fehéren a kávéról

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.