Willy Wonka Szerencsen


- 2018. február 15., 3:01

Heti kiállításunk fókuszában mindannyiunk kedvenc csemegéje, a csokoládé áll. Azonban az egyik legkedveltebb édesség az aztékok földjéről csak pár évszázada került az Óvilágba.

Mindenki imádja korra, nemre, világszemléletre való tekintet nélkül; egészen elgyengülünk, ha meglátjuk; és általában mindig van otthon eldugva belőle. Tökéletes szülinapra, névnapra, Mikulásra, Húsvétra, és nem utolsó sorban Valentin napra. Ez a csoki! De hogyan került az aztékok aranykelyheiből a hűtőszekrényünkbe? Ki érdemelné meg, hogy egy-egy kocka csokoládé elmajszolása előtt imába foglaljuk a nevét? Mikor született meg a Boci csoki, a Balaton vagy a Sport szelet? És kinek ismerős a Maci, a Kajla vagy az Africana? Vigyázat, a kiállítás csokoládé iránti vágyat ébreszthet!

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: Willy Wonka Szerencsen

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.