Jön a Level 42!

Jön a Level 42!

- 2020. január 16. 8:16

Idén nyáron ismét egy igazi legendát, a Level 42 zenekarát hozzák el a Balaton-felvidékre a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, július 30-án a zenekar nyitja meg a Nagyszínpad műsorát, közölte a rendezvénynek dolgozó sajtóiroda.

A Level 42 a ’80-as évek legendás jazz-funk fúziós együttese. A brit zenekar a jazz, a rock, a pop, a funky, illetve a soul és a blues elemeit vegyítette egyedi hangzásban, amelyért milliók rajongtak. Olyan ismert dalokat hoznak a Jazzpiknikre, mint a Lessons in Love, a Something about you, vagy az It’s Over. A zenekarnak világszerte több mint 30 millió eladott lemeze van.

Csopak és Paloznak réges-régen (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)

A Level 42 frontemberét, Mark Kinget több amerikai és brit zenei szaklap is a világ legjobb basszusgitárosának kiáltotta ki, a zenekart pedig éveken át a legjobb brit bandának választották meg. Az eredeti felállás szerint Mark King (basszus, ének), Phil Gould (dob), Boon Gould (gitár) és Mike Lindup (billentyű) zenéltek együtt, a zenekar 1979-ben alakult. Fennállásuk első öt évében számos kis slágerükkel váltak ismertté, de a világhírt az 1985 végén kiadott World Machine hozta meg, amely dupla platinalemez lett. Ezt követte a Running in Family (1987) és a Staring at the Sun (1988), amelyek szintén nagy sikert hoztak. Pályájuk csúcsát 1987-es világkörüli turnéjuk jelentette.

Borító: A Paloznakon fellépő összeállítás