25 jó válasz, és indulhatsz a Hungarikum-vetélkedőn!

25 jó válasz, és indulhatsz a Hungarikum-vetélkedőn!

- 2020. november 12. 8:07

Egy 25 kérdésből álló feladatlap megoldásával jelentkezhetnek az általános és középiskolás csapatok a Kárpát-medencei Hungarikum-vetélkedőre, közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja.

Lezsák Sándor elmondta: a vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint a magyar nemzeti értékek megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola az Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával. A játékos megmérettetésre ezúttal a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályában tanuló, három diákból és egy felkészítő tanárból álló csapatok jelentkezését várják.

A kékfestés is a hungarikumok körébe tartozik(Gróf Esterházy Károly Múzeum CC BY-NC-ND)

A feladatlapot határidőig, 2020. december 18-áig visszaküldők 2021. január 15-éig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával pedig február 15-éig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra. A vetélkedőben a feladatok a Kárpát-medencei hungarikummozgalom során az egyes települési, megyei és külhoni értéktárakba választott értékek ismeretével kapcsolatosak. Az egyes kategóriák díjnyertes csapatai értékes jutalomban részesülnek. A vetélkedő felhívása a www.nepfolakitelek.hu honlapon érhető el.

(mti)

Borító: A halasi csipke is hungarikum (Thorma János Múzeum CC BY-NC-ND)