27 millióan London hét legnagyobb múzeumában

27 millióan London hét legnagyobb múzeumában

- 2020. április 2. 7:57

Az évszázad legforgalmasabb évét zárták tavaly a londoni múzeumok, a Tate Modern és a Tate Britain látogatottsága rekordot döntött, számolt be róla a The Art Newspaper online oldala.

A Tate Britain 1,8 milliós látogatórekordja nagy részt a Van Gogh-kiállításnak köszönhető, de Steve McQueen brit iskolásokról készült egyedülálló fotókiállítása is nagyon sok fiatalt vonzott. A művész és stábja több mint háromezer osztályfotót készített a hét-nyolcéves korosztályról. A Tate Modern 6, 1 millió vendéggel szintén a múzeum eddigi legnagyobb látogatószámát érte el 2019-ben.

London és a Temze (MaNDA)

A The Art Newspaper áprilisi számában megjelenő felmérés szerint London hét legnagyobb múzeumában 2019-ben csaknem 27 millióan fordultak meg. Az előző rekordév 2014 volt, amikor 26,3 millióan mentek a londoni múzeumokba. A felmérésben szereplő múzeumok a British Múzeum, a Nemzeti Galéria, a Nemzeti Portrégaléria, a Királyi Művészeti Akadémia, a Tate Britain, a Tate Modern és a Viktória és Albert Múzeum. A koronavírus-járvány miatt jelenleg ezek a múzeumok is zárva vannak.

A Tate igazgatója, Maria Balshaw elmondta: most arra várnak, hogy ha majd kinyithatnak a galériák, ismét üdvözölhessék a közönséget.

(mti)

Borító: A londoni Parlament régi képeslapon (MaNDA)