324 rajz-, dokumentum- és játékfilmmel bővül a Mecenatúra Mozi

324 rajz-, dokumentum- és játékfilmmel bővül a Mecenatúra Mozi

- 2020. november 27. 7:21

A következő hetekben 324 újabb rajz-, dokumentum- és játékfilmmel bővül a Mecenatúra Mozi kínálata, így több mint 560 film lesz elérhető, tájékoztatott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága.

A Mecenatúra Mozi honlapján különböző témájú és műfajú művek lesznek elérhetők, felkerülnek például a Csupipupi rajzfilmek epizódjai, az Élő templomok-dokumentumfilmek és a nyugdíjazás problémáját körbejáró Megszállottság is – közölték. A médiatanács az általa és jogelődje által korábban támogatott műsorszámokból olyan válogatást kíván elérhetővé tenni a Pályázati Tükrön belül, amely mindenki számára szabadon megtekinthető.

Varga László a Századunkban (Magyar Nemzeti Filmarchívum CC BY-NC-ND)

A grémium célja többi között az, hogy elősegítse a hatékonyabb tanulást, és a szabadidő hasznosabb eltöltését az oktatási, karitatív vagy kulturális intézmények diákjai, valamint az idősek és az állami gondoskodásban élők számára. A tájékoztatás szerint a kiválasztott filmeket a televíziók korábban több ismétléssel közszolgálati műsorszámként mutatták be, szabad elérésüket pedig a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) biztosítja.

Egy trianonos képeslap (Göcseji Múzeum CC BY-NC-ND)

A szabadon elérhető dokumentumfilmek között ott vannak a Századunk ’56-ról szóló részei, a Magyarok az emberevők földjén 14 epizódja, vagy a Velünk élő Trianon 14 része is. Az Értük szól a Himnusz sorozatban kiváló sportolóinkkal, mások mellett Egerszegi Krisztinával, Grosics Gyulával és Wichmann Tamással ismerkedhetnek meg

(mti)