35 éven aluli, fiatal művészek pályázhatnak a két ösztöndíjra

35 éven aluli, fiatal művészek pályázhatnak a két ösztöndíjra

- 2020. január 30. 7:50

A Kozma Lajos kézműves-iparművészeti és a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjra február 21-ig várja a 35 éven aluli, fiatal művészek pályázatát a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK).

A MANK megújult honlapján várja a jelentkezéseket. A két ösztöndíj egy éven át havi bruttó 200-200 ezer forintos összegű támogatást biztosít a fiatal a művészeknek. Az ösztöndíj legfeljebb három alkalommal nyerhető el, olvasható a szervezet tájékoztatójában. Az anyagi támogatáson túl az ösztöndíjasok kiállítási lehetőséget is kapnak, hogy munkáikat bemutathassák. A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratórium bírálja el.

Pécsi József munkái egy csoportos kiállításon (MaNDA)

A Kozma Lajos kézműves-iparművészeti ösztöndíjat 1987-ben alapították azért, hogy segítséget nyújtson a 35 év alatti önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges kézműves-iparművészek pályakezdéséhez, alkotómunkájához, művészi fejlődéséhez. Az 1991-ben Pécsi József fotóművész, fényképészeti szakíró és szaktanár tiszteletére létrehozott fotóművészeti ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal fotóművészek, fotóriporterek és alkalmazott fotográfusok pályakezdését, szakmai fejlődését.

(mti)

Borító: Kozma Lajos bútorai (lechnerkozpont.hu)