60 éves lenne Bubik István

60 éves lenne Bubik István

- 2018. szeptember 26. 8:53

Kamaratárlattal emlékezik a hatvan éve született Bubik Istvánra a Bajor Gizi Színészmúzeum, ahol a kiállításhoz kapcsolódóan csütörtökön beszélgetésen is felidézik a tragikusan korán elhunyt színművész alakját.

A Bajor Gizi Színészmúzeumban Béres Ilona, Borbély Sándor, Kubik Anna, Novák Ferenc, Téri Sándor, Újvári Zoltán és Szinetár Miklós részvételével Bubik István főiskolás éveit és a Nemzeti Színházban töltött időszakát elevenítik fel. Bubik István számára fontos volt az ifjúság nevelése, a nemzeti sorskérdések, a hit. Persze nem tolakodóan, de voltak eszméi, amelyekhez ragaszkodott, azokat következetesen képviselte a haláláig. Olyan volt, mint egy utolsó végvári vitéz, emlékezett az M5 csatorna Kult30 című műsorában a tizennégy éve autóbalesetben elhunyt színművészre pályatársa, Kubik Anna.

A tüzet viszek című darabban (Nemzeti Színház CC BY-NC-ND)

Mint hozzátette, Bubik Istvánt rengetegen szerették a humoráért, játékosságáért. Számos sportot kipróbált, lovagolt, dobolt, alig volt valami, amibe ne kóstolt volna bele, jegyezte meg Kubik Anna, aki azt is elárulta, hogy Bubik István nagy vágya lett volna egy nagy történelmi kalandfilm főhősét alakítani. A Bajor Gizi Színészmúzeum kamaratárlatán számos eddig publikálatlan fotót is láthat a közönség Bubik Istvánról, akit színészként, zenészként, sportolóként és emberként egyaránt megismerhetnek a látogatók.

(mti)

Borító: Tüzet viszek – középen a főszereplő (Nemzeti Színház CC BY-NC-ND)