A 30. Zempléni Fesztivál jótékonysági akciója

A 30. Zempléni Fesztivál jótékonysági akciója

- 2021. augusztus 3. 9:36

A 30. Zempléni Fesztivál a szervezők közleménye szerint nem csak programjaival szeretné emlékezetessé tenni jubileumi rendezvénysorozatát, hanem jótékonysági akciójával is.

Ahogy írják, a fesztivál már a korábbi években is sok nemes célt segített a zempléni, tokaj-hegyaljai térségben és ezt a hagyományt most egy kiemelkedően fontos ügy támogatásával szeretné tovább folytatni. A megyében a Segíts Élni Alapítvány működtetésében egyetlen koraszülött-mentőautó látja el ezt a rendkívül fontos és nélkülözhetetlen szolgálatot, de ez a jármű mára elhasználódott, cseréje időszerűvé vált. Az új, Mercedes Benz Sprinter 419 CDI típusú mentőautó beszerzése és szakszerű felszerelése igen komoly, közel 50 millió forintos költséggel jár.

A központi helyszín régi képeslapon (Herman Ottó Múzeum CC BY-NC-ND)

A jubileumi Zempléni Fesztivál ezen összeg előteremtéséhez felajánlja teljes jegybevétele felét, de minimum 5 millió forintot. A szervezők arra kérik a programok iránt érdeklődőket, járuljanak hozzá e nemes célkitűzéshez, hiszen minden egyes belépő megvásárlásával a koraszülöttek vagy betegen született csecsemők szakszerű és korszerű ellátását segítik. A szervezők már az eseménysorozat zárásakor szeretnék átnyújtani a támogatás összegét az alapítványnak.