A fiatalok is lehetőséget kapnak a fesztiválon

A fiatalok is lehetőséget kapnak a fesztiválon

- 2018. július 16. 2:23

Fiatal zenészek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra az idei Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon, a felkészülésben segítséget is nyújtanak nekik, hogy a rutinba jobban bele tudjanak illeszkedni, közölte Bálint Gábor, a fesztivál szervezője és Illényi Péter, a fesztiválon fellépő Musica Sonora Kamarazenekar karmestere az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bálint Gábor felidézte, hogy Szabadi Vilmos és Szenthelyi Miklós hegedűművészeknek is lehetőséget adtak pályájuk kezdetén. A szervező arról is beszélt, hogy bár 28 éve klasszikus zenei fesztiválként indultak, a közönségigényeknek megfelelően ma már más zenei stílusok is megjelennek a programban. Fellép például a Budapest Bár és a 100 Tagú Cigányzenekar is.

Illényi Péter és Bálint Gábor egyetértett abban, hogy a helyszín önmagában egy meghatározhatatlan hangulatot áraszt, ahol nagyon jó az akusztika. A karmester szerint csodálatos alkotásokat lehet hallani a fesztiválon, és ezekkel sikerül bevonzaniuk azokat is, akik egyébként nem érdeklődnek a klasszikus zene iránt. A koncerteket július 2-től augusztus 2-ig hétfői és csütörtöki napokon tartják.

(mti)

Borító: Az eredeti vár képeslapon (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)