A Liza és a rókatündér után jön a Büszkeség és balítélet

A Liza és a rókatündér után jön a Büszkeség és balítélet

- 2018. augusztus 27. 10:59

A Liza a rókatündér című film alkotójának, Ujj Mészáros Károlynak a rendezésében mutatják be a világirodalom egyik legnépszerűbb szerelmes regényének, a Büszkeség és balítéletnek a színpadi változatát szeptember 14-én a fővárosi Centrál Színházban.

Jane Austen angol írónő híres művéből Joannah Tincey angol színésznő készített átiratot, amelyet nagy sikerrel játszottak az Egyesült Királyságban, Magyarországon a Büszkeség és balítélet két színészre címmel lesz látható, olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Az előadás különlegessége, hogy a két főszereplő, Balsai Móni és Schmied Zoltán összesen 11 karaktert alakítanak. A tájékoztató idézi a rendezőt, aki elmondta: az a cél, hogy picit elvarázsolják a nézőt és egy szórakoztató, humoros, érzelmes utazásra invitálják őket. Vetített hátterekkel dolgoznak, ezáltal sok helyszínt tudnak megjeleníteni látványosan.

A darab alapjául szolgáló regény 200 éve született egy női szerző tollából, és akkoriban forradalmi műnek számított, de a ma embere számára is aktuális: megmutatja, az előítéletek mennyire félre tudnak vinni egy kapcsolatot, hogy mennyire el tudunk beszélni egymás mellett. Mindezek mellett a darab humora, érzelmessége, angolsága szemernyit sem kopott, hangsúlyozta a rendező. A szövegkönyvet a Centrál Színház dramaturgja, Baráthy György fordította. A díszleteket Fekete Anna, a jelmezeket Kárpáti Enikő tervezte.

(mti)

Borító: A Centrál nézőtere (szinhaz.hu)