A sátán fattya sikerei

A sátán fattya sikerei

- 2018. november 14. 7:28

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) által is támogatott, a Dunatáj Alapítvány által gyártott A sátán fattya című film megkapta a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon legjobb operatőri és legjobb színésznői díjat.

A filmet Zsigmond Dezső rendezte és februárban a Vigadóban volt a díszbemutatója. Az alkotást a közelmúltban kárpátaljai körúton vetítették nagy sikerrel, s figyelmet váltott ki külföldi filmfesztiválokon, vetítéseken is, úgymint a Moszkvai Filmfesztiválon, a washingtoni és New York-i vetítéseken, Argentínában és Libanonban, Jerevánban és Brüsszelben, legutóbb pedig a Genti Flandriai Filmfesztiválon.

Zsigmond Dezső A sátán fattya című filmjét nagy sikerrel vetítették Kárpátalján. A beregszászi Illyés Gyula Magyar Színház kiváló művészei, akik közül néhányan már a Nemzeti Színház csapatát erősítik, szinte egytől egyig szüleik, nagyszüleik sorsát játszották ebben a filmben. A főszereplő Tarpai Viktória, Trill Zsolt, Szűcs Nelli, Kristán Attila mind a kárpátaljai kisfalvak szülöttei, áll az MMA közleményében.