A Szabad Pálinka Napját keresd a füzéri várban!

A Szabad Pálinka Napját keresd a füzéri várban!

- 2018. szeptember 27. 8:55

Kilencedik alkalommal ünneplik a Szabad Pálinka Napját a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Füzéren szombaton, közölték a szervezők.

Az eseményt már harmadik alkalommal kötik össze a füzéri várban tartandó Szent Mihály-napi programokkal. Horváth Jenő polgármester az MTI-nek felidézte, hogy 2010-ben rendezték meg az első fesztivált, miután a kormány lehetővé tette az otthoni, a szabad pálinkafőzést. A Szabad Pálinka Napot Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő nyitja meg. A szervezők közleményéből kiderül, a helyszínen 70 féle interaktív játékkal várják a gyerekeket, és Üvegbe zárt ízek címmel rendezik meg a helyi termékek versenyét. A színpadon szórakoztató programok, a térség kulturális és hagyományőrző csoportjainak fellépései követik egymást. A miskolci Szinvavölgyi Néptáncegyüttes Kárpát-medencei táncok című műsorát is megtekinthetik a résztvevők.

Este a Bohemian Betyars együttes ad koncertet, a programokat bál zárja a várgondnokság mögötti csűrben. A rendezvény alatt gasztronómiai bemutatók, pálinkakóstolás, kézműves udvar várja az érdeklődőket. A füzéri várban a Szent Mihály-napi rendezvényen egész nap várják a látogatókat a sárospataki lovagok haditorna bemutatói, a Bordó Sárkány középkori zenéi, továbbá jelmezes tárlatvezetések.

(mti)

Borító: Visszaépítették (magyarepitok.hu)