A tárlatot október végi megnyitása óta már több mint százezren látták

A tárlatot október végi megnyitása óta már több mint százezren látták

- 2020. január 28. 8:30

Több mint százezer látogatót vonzott a Szépművészeti Múzeum Rubens, van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítása, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel a hét minden napján, így hétfőn is látogatható, közölte az intézmény.

A február közepéig látogatható kiállítás utolsó három hétvégéjén (péntektől vasárnapig, január 31-től kezdődően) este nyolc óráig áll nyitva a múzeum. A csaknem 120 művet bemutató tárlatot október végi megnyitása óta már több mint százezren látták. A kiállításra mintegy negyven nagy közgyűjteményből, többek között a párizsi Louvre-ból, a szentpétervári Ermitázsból, a madridi Pradóból, a washingtoni és a londoni National Galleryből érkeztek műtárgyak.

A kiállításon Rubens harminc és van Dyck csaknem húsz remekműve mellett más flamand mesterek alkotásait is megtekinthetik a látogatók. A tárlaton helyet kapott van Dyck alkotása, Stuart Mária Henrietta hercegnő esküvői portréja is, amelyet 2018 végén a londoni Christie’s aukcióján vásárolt meg a Szépművészeti Múzeum.

(mti)

Borító: Öt választották a kiállítás arcának (szepmuveszeti.hu)