A vidék ismét a Tháliában

A vidék ismét a Tháliában

- 2018. szeptember 3. 9:11

Ma kezdődik Budapesten a Vidéki Színházak Fesztiválja, amelyen nyolc előadást láthat a közönség a Pesti Magyar Színházban.

A vasárnap záruló fesztivál a Thália Színház szervezésében valósul meg. A nyitó előadás ma este Csehov Három nővér című műve lesz a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásában, az orosz Ilja Bocsarnikovsz rendezésében. A fesztiválon a kecskeméti Katona József Színház Kálmán Imre örökzöld operettjét, a Csárdáskirálynőt adja elő, a Győri Nemzeti Színház az Agatha Christie bűnügyi novellájából készült A vád tanúja című darabbal érkezik Budapestre.

Az egyik résztvevő korábbi repertoárja (MaNDA)
Az egyik résztvevő korábbi repertoárja (Csokonai Nemzeti Színház © Minden jog fenntartva)

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Székely János Caligula helytartója című drámáját, a Miskolci Nemzeti Színház az Ahogy tetszik című vígjátékot mutatja be. A Békéscsabai Jókai Színház a Hajnalban, délben, este című vígjátékkal, a Pécsi Nemzeti Színház a Veszedelmes viszonyok című színművel vendégszerepel. A záró előadás vasárnap a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A név: Carmen című előadása lesz. A programot ezúttal is öttagú zsűri kíséri figyelemmel, akik a fesztivál díjait ítélik oda. Az előadásokról további információ a www.thalia.hu oldalon érhető el.

(mti)