A Virágvölgy bemutatójáról senki sem távozott idő előtt

A Virágvölgy bemutatójáról senki sem távozott idő előtt

- 2018. július 3. 9:32

Nagy sikert aratott Csuja László Virágvölgy című első mozifilmje hétfő délutáni világpremierjén az 53. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon, mondta el a vetítés után a film producere, Muhi András.

A nagy fesztiválokon mindig nagyon kritikus a közönség, mindig fennáll a veszélye annak, hogy ha nem jó egy film, akkor egyszerűen elmennek, hangsúlyozta Muhi András, hozzátéve: a Virágvölgy bemutatójáról senki sem távozott idő előtt, és a több száz fős, telt házas moziteremben igazi meleg tapssal ünnepelték a filmet. A helyszínen tartózkodó producer kitért arra is, hogy még két alkalommal vetítik Karlovy Varyban a Virágvölgyet, amely iránt több nemzetközi filmfesztivál is érdeklődik. A filmet a Karlovy Vary-i mustra East of the West elnevezésű versenyprogramjában mutatták be.

A fesztivál helyszíne képeslapon (MaNDA)
A fesztivál helyszíne képeslapon (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)

A Virágvölgy napjaink Magyarországán játszódik. A történet szerint a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra. A Virágvölgy amatőr főszereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben pedig Réti László többszörös speciális olimpiai bajnok látható. A film forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely. A Virágvölgyet nyár végén az Elf Pictures mutatja be a magyar mozikban.

(mti)