A X. Groteszk triennálé, Art Nouveau Művészzászló-kiállítás és a Zichy Tehetség Műhely Kaposváron

A X. Groteszk triennálé, Art Nouveau Művészzászló-kiállítás és a Zichy Tehetség Műhely Kaposváron

- 2018. május 18. 7:03

Csaknem húsz helyszínen hetven programot kínál a Rippl-Rónai Fesztivál: a Kaposvár világhírű szülöttének, Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművésznek emléket állító összművészeti rendezvény május 24. és 27. között lesz a somogyi megyeszékhelyen.

A fesztivál négy napja alatt a képzőművészetet, azon belül is a festészetet ünneplik Kaposváron – közölték a szervezők. A programsorozat főkiállítását jelentő X. Groteszk triennálét az Együd Árpád Kulturális Központ Vaszary Képtárában rendezik, az Art Nouveau Művészzászló-kiállítás a megyeszékhely sétálóutcájában kap helyet, ugyancsak tárlaton mutatkoznak be a alkotói. A közönség zenei szórakoztatásáról mások mellett a Révész-Závodi-páros a Piramis-éveket megidéző koncertjével, Müller Péter Sziámi és barátai, valamint Földes László Hobó, az Anima Sound System, a Mörk és a Kaposvár Helyőrségi Zenekar gondoskodik a négy nap alatt.

Rippl-Rónai pasztellje a korai időkból (MaNDA)
Rippl-Rónai pasztellje a korai időkból (MODEM CC BY-NC-ND)

A programok túlnyomó részét Kaposvár történelmi belvárosában rendezik meg: a kiállítóhelyek mellett az Agóra, a Vigasságok tere és a Kossuth téri nagyszínpad lesznek kiemelt helyszínek. A hozzávetőlegesen 25 millió forint költségvetésű, túlnyomó többségében a megyeszékhely önkormányzatának támogatásából megvalósuló fesztiválra több ezer embert várnak a szervezők. A Kaposvári Egyetem hallgatói a fesztivál felvezetéseként már csütörtökön krétákkal rajzolták fel a somogyi megyeszékhely főterének burkolatára Rippl-Rónai József jellegzetes nárciszait. A fesztivál programjairól bővebb információk a www.ripplfeszt.hu oldalon olvashatók.

(mti)