Hazai és nemzetközi aggregátorok szakmai fóruma

Hazai és nemzetközi aggregátorok szakmai fóruma

- 2023. november 8. 12:34

2023. november 2-3. között került megrendezésre az Europeana Aggregators’ Forum és a nemzetközi eseményhez kapcsolódóan, a hazai aggregátorok nyitóeseménye: “Aggregátorok napja. A digitális kulturális örökség hazai és európai szolgáltatói” címmel.

HAF, EAF

A Magyar Nemzeti Múzeum, a DigiPhil és a Forum Hungaricum által közösen szervezett rendezvényre (2023. november 2–3.) ellátogatók megismerkedhettek a hazai aggregátorokkal és szolgáltatásaikkal és kapcsolatot építhettek a megjelent hazai közgyűjtemények tartalomszolgáltató intézményeinek képviselőivel.

A délelőtt során a kulturális örökség, a hazai értékek és azok digitális megőrzése, felhasználása, megosztása iránt érdeklődök megismerkedhettek a MuseuMap, a DigiPhil és MaNDA adatbázis tevékenységeivel, a hazai, illetve az európai digitális kulturális örökség és megőrzésének jelenlegi helyzetével a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében.

A délután folyamán megkezdődött az Europeana által koordinált, kétnapos nemzetközi hibrid konferencia az ELTE Digitális Bölcsészeti Tanszék II. emeleti Nagy Laboratóriumában, épp a Digitális Megőrzés Világnapján (World Digital Preservation Day – WDPD)Az esemény résztvevőit Marie-Véronique Leroi és Palkó Gábor az ELTE Digitális Bölcsészet Tanszékének vezetője, a DH-LAB projektvezetője köszöntötte.

EAF program 1. nap
EAF program 2. nap

A cikkhez kapcsolódik