Az ófehértói lett a legrendezettebb vasútállomás

Az ófehértói lett a legrendezettebb vasútállomás

- 2018. december 12. 12:32

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó nyerte a MÁV által meghirdetett Az ország legrendezettebb vasútállomása 2018 című országos versenyt, amelynek alkalmából kedden emléktáblát avattak a szabolcsi településen.

Vólentné Sárvári Piroska, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese az ünnepségen elmondta, a kétfordulós, kísérleti jelleggel kiírt megmérettetésre összesen 45, a vasúttársaság tulajdonában, illetve üzemeltetésében lévő pályaudvar, állomás és megállóhely nevezett, közülük lett az ófehértói az első, a zalaszentiváni és a pocsaj-esztári állomások pedig a megosztott második helyezettek. A versenyre az ország bármely állomás és megállóhely benevezhetett, a bírálati szempontok között például az állomási összképet, a virágosítást, a táblák kihelyezését, a karbantartottságot, a térvilágítást és a hulladékmentességet pontozta a szakmai zsűri, amely a területi fordulóból összesen 18 állomást terjesztett fel a második körös országos versenyre.

Az ófehértói községháza és iskola a két világháború között (Jósa András Múzeum CC BY-NC-ND)

A vasút saját maga nagykövete, a vasutasok az elvégzett munkájukkal tudnak tenni azért, hogy az utazóközönség és a kívülállók is egyre többre értékeljék őket és az egész szervezetet, fogalmazott az üzemeltetési vezérigazgató helyettes, hozzátéve az ófehértói vasutasok példája mutatja, mennyire lehet szeretni ezt a munkát. Az ünnepség végén leleplezték az elsőségét járó emléktáblát az állomás falán, az itt dolgozó vasutasok oklevelet vettek át és pénzjutalomban is részesültek.

(mti)

Borító: mav.hu