Békés megye kulturális örökségének megőrzése – Szakmai nap

Békés megye kulturális örökségének megőrzése – Szakmai nap

- 2017. október 27. 2:23

2017. november 9-én a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. szakmai napot és bemutatót szervez az általa koordinált országos kulturális digitalizációs közfoglalkoztatási programról és a MaNDA aggregációs adatbázisról a Békéscsabai A-B Expo rendezvényközpontjában.

A szakmai program kiemelt célja, hogy segítse a Békés megyében található szellemi kulturális örökség digitalizálását és megőrzését. A rendezvény lehetőség ad arra, hogy az érdeklődők megismerjék a Forum Hungaricum tevékenységét, azt a digitalizálási munkát és elért eredményeket, amely által lehetővé válik a magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények gyűjteményének egy közös felületen való publikálása, és nyilvánossá tétele.

Szakmai előadásokon keresztül a látogatók közelebbről megismerhetik a Forum Hungaricum együttműködési modelljét; fontos információkat kapnak a közfoglalkoztatás munkaügyi kérdéseit illetően, illetve az előre regisztráló álláskeresőknek lehetőségük van önéletrajzi tanácsadáson és próbainterjún részt venniük.

A rendezvény egész ideje alatt az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Forum Hungaricum digitalizálási munkáiba és annak eredményeibe, illetve lehetőség van helyben digitális 3D modellt készíteni különböző tárgyakról vagy magukról a látogatókról. Továbbá a szakmai napon előre regisztráló álláskeresőknek lehetőségük van önéletrajzi tanácsadáson és próbainterjún részt venni.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A program keretén belül a vállalkozó szellemű látogatók saját tárgyaikról, vagy akár önmagukról a helyszínen digitális 3D modellt is készíttethetnek.

A szakmai napon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A szakmai nap részletes programja az esemény Facebook oldalán található:
https://www.facebook.com/events/284387592055712

Regisztráció:
https://goo.gl/Vxnr9s

(Borítókép: MaNDA Adatbázis)
(Révhelyi Elemér képei; Fiume Szálloda – képeslap, Békéscsaba, 1916;
Vasúti Szálloda – képeslap, Békéscsaba, 1933; Békéscsabai panel lakóházak)

A cikkhez kapcsolódik