Brisbane-i magyar színház Farkaslakán

Brisbane-i magyar színház Farkaslakán

- 2018. szeptember 25. 8:54

Kárpát-medencei turnéja zárásaként Farkaslakán is bemutatkozott az ausztráliai Brisbane magyar színtársulata, amely Tamási Áron Hullámzó Vőlegény című vígjátékát adta elő, hangzott el az M5 kulturális csatorna híradójában.

A 2007-ben alapított Brisbane-i Magyar Amatőr Színtársulat a Hullámzó Vőlegénnyel vasárnap lépett fel Farkaslakán. Itt született 1897-ben a darab szerzője Tamási Áron. A Kossuth-díjas magyar író műve a tehetségbe vetett hit győzelméről szól. Spinda József, a Brisbane-i Magyar Amatőr Színtársulat képviselője a darabról elmondta: vidám egyik pillanatban, másik pillanatban sírni tudsz, a lelked ott van vele, de közben olyan emberi jellemeket tud ábrázolni, hogy magadra ismersz.

A darab szerzője Farkaslakán született (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)

A darabban a boldogságát megtaláló Bogyót a 17 éves Kovács Boglárka alakítja, aki hangsúlyozta: én is szeretek úgy mindenbe beleavatkozni, és hát ugyanazt csinálja Bogyó, aki mint angyali szellem, mindent kicsit ő kontrollál. A vígjátékot Kovács Lőrinc Ausztráliában élő református lelkipásztor, tiszteletbeli konzul rendezte. Kovács Lőrinc szerint nagyon sikeresek voltak előadásaik, mindenhol telt ház előtt játszották a darabot, a legkisebb falutól Hertelendyfalvától egészen Marosvásárhelyig, ahol a legnagyobb volt a közönség. Mint elmondta, ekkora lelkesedésre nem számítottak. Az elmúlt két hétben a társulat tagjai tíz településen mutatták be Tamási Áron művét.

(mti)

Borító: Tamási Áron sírja (Déri Múzeum CC BY)