Családok a királyi páholyban

Családok a királyi páholyban

- 2022. december 5. 8:53

Megnyílt családok előtt a Magyar Állami Operaház mindenkori államfőnek fenntartott királyi páholya szombaton, áll az intézmény közleményében.

A hatfős, első emeleti páholyból elsőként A diótörő című mesebalettet élvezhették az Egyszülős Központ meghívására érkező családok. Az operaház kiemelte, hogy a páholy családok előtti megnyitására Novák Katalin határozatlan időre szóló engedélye adott lehetőséget. A köztársasági elnöknek szívügye a családok támogatása, kezdeményezésével azt szeretné elérni, hogy a magyar családok közül minél többen élvezhessék az Operaház színes, színvonalas előadásait.

A királyi páholy, Horthy Miklóssal (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)

Kiemelték, hazai családszervezeteken keresztül először a matinéelőadásokat láthatják azok a családok, amelyek nehezebben jutnak színházi vagy más kulturális élményhez. Decemberben és jövő év elején a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Fiatal Családosok Klubja, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, az Egyszülős Központ, a Szülők Háza Alapítvány, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Férfiak Klubja meghívott vendégei tekinthetik meg az aktuális matinéelőadásokat az államfő páholyából.

(mti)

Borító: Látvány a páholyból (mti)