Digitális adventi kiállítás Szentendréről

Digitális adventi kiállítás Szentendréről

- 2020. december 3. 10:18

A járványhelyzetre való tekintettel, és hogy mindannyian egészségben és biztonságban tudjunk készülni az ünnepekre, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Lássátok, lássátok! – Az ünnep lényege képekben című adventi kiállítása digitálisan lesz megtekinthető.

A MANK közleménye szerint szentendrei ÚjMűhely Galériába tervezett kiállítás immár a digitálisan hozza el nekünk az adventi hangulatot, melyet az egyik legismertebb és legrégebbi karácsonyi énekünk, a Mennyből az angyal egyik sora inspirált. A kiállítás címe egy felhívás a Karácsony ünnepének lényegére és mélységére kíván rávilágítani. A szemkápráztató kortárs képzőművészeti alkotások segítségével együtt készülhetünk az ünnepre a javasolt távolságtartás mellett is, és közösen élhetjük át Karácsony meghittségét.

A művészet által közvetített misztikum és csoda pedig ajándék formájában mindennapjaink fénypontja is lehet, a kiállított munkák ugyanis meg is vásárolhatóak. A kiállításmegnyitó helyett online tartalmakkal várunk minden kedves érdeklődőt december 2. és december 31. között a számítógép- és telefonképernyők előtt, a www.alkotomuveszet.hu honlapon és a facebook oldalon. Készült továbbá egy videóval is, amelyből részletesen megismerhetik az érdeklődők a kiállítás anyagát.

Borító: Tél a Régi Művésztelepen (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)