Digitális Napok – Ahol életre kelnek a drónok és a robotok

Digitális Napok – Ahol életre kelnek a drónok és a robotok

- 2017. november 14. 12:46

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ózdi intézményegysége, a Digitális Erőmű szervezésében zajlott Digitális Napok elnevezésű kétnapos rendezvényen – 2017. november 10–11-én – a digitális világ legfrissebb technológiai vívmányai és innovatív fejlesztései mutatkoztak be széles nézőközönség előtt.

Robotokkal, drónokkal, 3D modellekkel és virtuális eszközökkel találkozhattak az érdeklődők a felújított gyárépület multifunkciós nagycsarnokában. Az országos egyesületek, az e területen jártas szakemberek, cégek kiállításai mellett a helyi szakközépiskola is képviseltette magát. A kiállításon bemutatott tárgyakat, programokat az ide látogatók ki is próbálhatták. Általános sikert arattak a drónsimogatóban kipróbálható quadkopterek, a VR-szemüvegek és a segway-ek; a legkisebbeket a sávkövető robotautók és a hologrampiramis ejtette ámulatba, míg a felnőttek felmérhették koncentrációs képességüket egy digitális program segítségével.
Az ózdi Digitális Erőmű csarnoka
A Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás fővédnöksége alatt megvalósult programot megtisztelte jelenlétével Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, aki a megnyitón tartott beszédében elismerően szólt az intézményben folyó szakmai munkáról. Riz Gábor országgyűlési képviselő és megyei fejlesztési biztos, valamint Lovas Lajos ügyvezető igazgató a digitális kompetenciafejlesztés fontosságát hangsúlyozta.
A Digitális Napokon több mint 800 érdeklődő vett részt, ám aki most nem tudott ide ellátogatni, annak jó hírül szolgálhat, hogy a bemutatott robotikai és virtuális eszközök egy része (drónszimulátor, quadkopterek, VR-szemüvegek, sávkövető robotautók) az intézményben állandó attrakcióként elérhető lesz, sőt robotika szakkör, illetve digitális műhely elindítását is tervezik.
Drónsimogató az ózdi Digitális Erőműben
3D modellek megtekinthetőek a MaNDA adatbázisban ide kattintva.