Domján Edit-díj Danis Lídiának

Domján Edit-díj Danis Lídiának

- 2019. január 10. 12:15

Nem számított a Domján Edit-díjra Danis Lídia színművész, aki a vidéken játszó tehetséges fiatal színésznők művészetének elismerésre alapított kitüntetést vehette át.

Nagy meglepetés volt a díj és nagyon boldoggá tett, mondta az M5 kulturális csatorna Kult30 című műsorában a színművész, aki a díjat Tatabányán, a Macbeth december 21-i előadása után vehette át. A Domján Edit Alapítvány a vidéken játszó tehetséges fiatal színésznők művészetének elismerésére hozta létre a díjat, amelyet évente egyszer adnak át Domján Edit színművész születésnapjához kötődően. A kitüntetés odaítéléséről a vidéki színházak javaslatai alapján dönt a kuratórium. Mindig az a legfontosabb szerep, amit éppen próbálok, mondta Danis Lídia. A pályámon megadatik az, hogy mindenféle ember bőrébe bújhatok. Szeretem a szélsőséges karaktereket, szeretem feszegetni a határaimat és szeretem, hogy nem vagyok beskatulyázva, emelete ki arra reagálva, hogy a díj méltatásában kiemelték sokszínű és sokrétű alakításait a naivától a cserfes szolgálólányon és a díván át a görnyedt hátú boszorkányig.

Jelenlegi társulatáról elmondta: a tatabányai Jászai Mari Színház egy csodálatos műhely, olyan csillagállás alatt született ami nagyon ritka. Fontos és meghatározó előadásokat készítenek, jó rendezőkkel dolgoznak és a csapat kis létszámának köszönhetően különlegesen jó a műhelymunka is.Danis Lídia 2004-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd a Vígszínházban eltöltött éveket követően három szegedi évad után 2014-ben a Jászai Mari Színház első önálló társulatának alapító tagja lett.

(mti)

Borító: Wikipédia