Drónokkal és robotokkal jön a III. Digitális Napok

Drónokkal és robotokkal jön a III. Digitális Napok

- 2018. november 13. 3:55

Az ózdi Digitális Erőműben harmadik alkalommal, november 16-17. között rendezik meg a Digitális Napok programsorozatot, ahol a látogatók egy hatalmas térben találkozhatnak a legfrissebb technológiai vívmányokkal és fejlesztésekkel.

A széles skálán mozgó kiállítás programjában szereplő robotok, drónok, hologramok és 3D modellek mind-mind arra inspirálják az érdeklődőket, hogy a lehető legtöbb eszközt és fejlesztést kipróbálják. Újdonságként mutatkozik be az Ózdon készült 3D nyomtató, a végtagprotézist helyettesítő robotkéz, és az Erőműnek vendége lesz két hazai egyetem is. A kiállítók és az intézmény partnerei már élen járnak a jövő informatikai fejlesztéseiben, virtuális világaink színesítésében, ezért a rendezvényen látható eszközök egyszerre lesznek izgalmasak és gondolatébresztőek. Az Erőmű Digitális Műhelyének interaktív attrakcióin kívül bemutatók, workshopok, előadások, beszélgetések és rengeteg élmény várja a közönséget.

 

A pénteken és szombaton 10:00 és 17:00 között futó program kiállítói és partnerei között ott van a Robotépítők Magyarországi Egyesülete, a Drónpilóták Országos Egyesülete, a Kütyübazár, az RC-Klub Modellbolt, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara, az egri Eszterházy Károly Egyetem, a Gyöngyösi Ferences Könyvtár, az E-Nable Hungary Alapítvány, az Abacusan Stúdió, a Microdin Kft., az Ózdi Városi Televízió, az ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziuma és Lovró Károly – Old Droid is.