Egy másik Közös Időnk ’89-90 című kiállítás is nyílik

Egy másik Közös Időnk ’89-90 című kiállítás is nyílik

- 2020. május 19. 10:25

Alighogy megnyitott a Magyar Nemzeti Múzeum Közös Időnk ’89-90 című időszaki kiállítása 2020. február 28-án, a koronavírus járvány miatt néhány hét múlva ideiglenesen be kellett zárni. De még előtte felhívást tettek közzé, amelyben arra kérték honfitársainkat, hogy osszák meg korabeli történeteiket, illetve tárgyi emlékeiket.

Így az év során folyamatosan gyűltek a tárgyak, fényképek, plakátok, iratok a múzeumban, miközben több tucatnyi, különféle programot szerveztek a Közös időnk projekt köré, és a múzeum közleménye szerint alig várták, a múzeum tereiben is megmutassák közösségi összefogás eredményét. A Magyar Nemzeti Múzeum Nobel-termében megrendezett kiállítás jelen pillanatban is Csipkerózsikaként várja a mielőbbi újranyitást.

Egy tárgy, amelynek helye lenne a kiállításon (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)

Az adományozókat, kölcsönzőket, a projektet támogató közösségeinket azonban a Nemzeti nem szeretné megfosztani a közösen létrehozott kiállítás élményétől, ezért úgy döntöttek, hogy a virtuális térben újra megrendezik azt, méghozzá a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának a nagytermében. Ezzel a helyszínváltozással is jelölik, hogy a két kiállítás nem ugyanaz, a virtuális és az analóg tér másfajta befogadói élményt jelent. A virtuális tárlat megnyitója a múzeumi világnap alkalmából május 18-án 21 órától volt a legnagyobb közösségi oldalon.