Együttműködés egyedülálló dokumentumok digitalizálása érdekében

Együttműködés egyedülálló dokumentumok digitalizálása érdekében

- 2022. május 25. 2:15

Együttműködési megállapodást kötött az MH Transzformációs Parancsnokság és a Forum Hungaricum Nkft. A közös munkát megalapozó dokumentumokat Frigyer László vezérőrnagy, megbízott parancsnok és Lovas Lajos ügyvezető igazgató írta alá a budapesti Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson.

Az együttműködés az MH Transzformációs Parancsnokság Szakkönyvtári Vezető Könyvtár (Haditechnikai Könyvtár) közérdeklődésre számot tartó, egyedülálló dokumentumainak digitalizálását célozza, amelyek több évtized után online formában kerülhetnek az érdeklődő szakközönség, valamint a haditechnikai fejlesztésben érdekelt olvasók elé.

Frigyer László vezérőrnagy, megbízott parancsnok és Lovas Lajos, a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (© HM Zrínyi Nonprofit Kft.)

A digitalizálási partner Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ágazati aggregátorként részt vesz a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia végrehajtásában. A most digitalizálásra kerülő, többnyire a második világháború előtti haditechnikai, katonai műszaki kiadványok a szervezet üzemeltetésében működő Magyar Nemzeti Digitális Archívumban lesznek elérhetőek. (MaNDA DB – https://mandadb.hu).

Szöveg és Fotó: MH Transzformációs Parancsnokság (© HM Zrínyi Nonprofit Kft.)

A cikkhez kapcsolódik