Elindult a zarándokvonat

Elindult a zarándokvonat

- 2022. június 2. 10:10

Elindult a Boldogasszony zarándokvonat Budapestről a csíksomlyói pünkösdi búcsúba, közölte az utazást szervező Misszió Tours Kft. ügyvezető igazgatója.

Budai László elmondta: a zarándokvonat mintegy hétszáz embert visz a csíksomlyói búcsúba. A szerelvényen Varga Lajos váci segédpüspök és további négy pap, valamint a Rákóczi Szövetség középiskolás szervezeteit képviselő mintegy 300 Kárpát-medencei és nagyvilágban élő diák, illetve több, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál nevelkedő fiatal is utazik majd. A zarándokok ünnepélyes áldást követően hajnali öt óra után indulnak a Keleti pályaudvarról Szolnok, Püspökladány, Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely, Déda, Maroshévíz, Gyergyószentmiklós, Marosfő, Csíkszentdomokos és Csíkmadaras érintésével Csíkszeredára.

Indulás előtt (mti)

A zarándokvonat nemcsak jármű, hanem közösségi színtér, egy mozgó templom, fogalmazott Budai László. A szerelvényen kialakítottak csendes fülkéket, ahol lelki beszélgetésre, gyónásra is lehetőség nyílik, emellett saját stúdióval rendelkező rádió is szolgálja az utasokat közös programokkal, éneklésekkel. A zarándokok komfortjához étkezőkocsi és mozgó büfé is hozzájárul. A Misszió Tours ügyvezető igazgatója jelezte: a Boldogasszony zarándokvonat mellett idén indítanak a csíksomlyói búcsúba egy másik, rövidebb programmal tervezett szerelvényt is. A Budapestről pénteken induló Misszó zarándokvonat Böjte Csaba lelkivezetésével közlekedik, és a több száz résztvevő között 110 kárpátaljai zarándok is jelen lesz az úton.

A végállomás (MaNDA)

A Misszió Tours zarándokvonatai mellett idén is elindul a csíksomlyói búcsúba a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz, melyeket a Tamási Áron-mozdony húz majd. A Csíksomlyó Expressz pénteken éjfél után Szombathelyről indul, és Sopron, Kapuvár, Csorna, Győr, Komárom, valamint Tatabánya érintésével érkezik Budapestre, a Keleti pályaudvarra, ahol a hajnali órákban kapcsolják össze a Székely Gyorssal.

(mti)

Borító: A templombelső (MaNDA)