Elkészült az Europeana Alapítvány üzleti terve

Elkészült az Europeana Alapítvány üzleti terve

- 2019. április 15. 2:35

Az Europeana Alapítvány közzétette a ‘Europeana Foundation Business Plan 2019: Our common culture’ nevet viselő üzleti tervét.

Az Europeana Alapítvány egy önálló kulturális szervezet, küldetésük és jelmondatuk “transform the world with culture“, ami magyarul annyit tesz, hogy „a kultúrával átalakítani a világot”.

Az Europeana fő szolgáltatásait az Európai Bizottság és a tagállamok irányítják, finanszírozásáról EU Európai Összekapcsolási Eszköze (Connecting Europe Facility CEF) gondoskodik. Nagyon szorosan együttműködnek az Europeana Aggregators’ Forum-mal és a kulturális örökségvédelem területén dolgozó szakemberek közösségével, azaz az Europeana Network Association-nel, hogy létrehozzanak egy erős közösségi szolgáltatást, amely támogatja a kulturális örökségi intézményeket a digitális átalakulásukban.

A most kiadott dokumentum bemutatja, hogy az Europeana Alapítvány, az Europeana Network Association, az Europeana Aggregators’ Forum és az Europeana partnerei, hogyan működnek együtt az Europeana fő szolgáltatásai minőségének javítása, a szolgáltatás kiterjesztése és az ágazat egészére kiterjedő újítások keresése érdekében.

Magyarország legnagyobb Europeana adatszolgáltatója a Forum Hungaricum Nonprofit Kft., aki akkreditáltan megbízható aggregátorként vesz részt a páneurópai együttműködésben. A társaság az általa üzemeltetett és fejlesztett MaNDA DB aggregációs adatbázisából havi rendszerességgel szolgáltat kulturális örökségi elemeket az Europeana nyilvános felületére.

Az üzleti terv webbarát változata itt érhető el.

Borító és szöveg forrása: Europeana Pro CC BY-SA

 

A cikkhez kapcsolódik