ENUMERATE önértékelési eszköz

ENUMERATE önértékelési eszköz

- 2022. június 15. 2:21

Az ENUMERATE kezdeményezés célja a digitalizálással, a digitális megőrzéssel és az európai kulturális örökséghez való online hozzáféréssel kapcsolatos statisztikai adatok megbízható alapvonalának létrehozása a döntéshozók számára.

Az ENUMERATE önértékelési eszköz (ENUMERATE Self Assessment Tool) segít javítani a kulturális örökségvédelmi intézményektől származó statisztikai adatok gyűjtését és felhasználását Európa-szerte. Az eszköz magában foglalja a kulturális örökség intézményeinek az Europeanával való elégedettségi felmérését, beleértve az aggregációs folyamatot is.

Az alábbi linken elérhető magyar nyelvű segítség az eszköz használatához.

Kérjük töltse ki az Europeanával való elégedettségi felmérést. A június 24-ig beérkezett válaszokat az Europeana munkatársai az Európai Bizottságnak 2022 júliusában esedékes hivatalos ENUMERATE jelentésben fogják felhasználni.

Június 15-én és jövő csütörtökön (június 23-án) az Europeana által szerevezett online eseményen bővebben is beszámolnak az eszközről azoknak, akik érdeklődnek a használata iránt.

További információk: https://pro.europeana.eu/post/the-enumerate-self-assessment-tool-gain-insight-into-your-institution-s-digital-transformation

Borítókép: Abacus – World Museum Vienna CC BY-NC-SA

A cikkhez kapcsolódik