Eucharisztikus Kongresszus: folytassuk a felkészülést!

Eucharisztikus Kongresszus: folytassuk a felkészülést!

- 2020. szeptember 21. 7:49

A Magyarországon esedékes, de a koronavírus-járvány miatt jövő évre halasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés folytatását szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren tartott beszédében.

A katolikus egyházfő emlékeztetett arra, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezése a világjárvány előtti tervek szerint Budapesten szeptemberre volt kitűzve. Az eredeti program szerint éppen szeptember 20-án ért volna véget. A nemzetközi találkozót a járvány miatt egy évvel elhalasztották, jövőre szeptember 5. és 12. között tartják meg a magyar fővárosban. Az 52. alkalommal megrendezendő kongresszus kiválasztott témája az Oltáriszentség. A kongresszusra emlékezve Ferenc pápa köszöntötte a magyar katolikus egyház tagjait és a magyarországi hívőket, valamint mindazokat, akik a pápa szavai szerint hittel és örömmel várták a vallási eseményt.

Pápai lakosztályának Szent Péter térre néző ablakából szólva, szokásos vasárnapi beszédében Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy lélekben együttesen tovább folytatódik a kongresszusra való felkészülés az oltáriszentségben találva meg az egyház forrását és küldetését. Ferenc pápa szavait több százan hallgatták, szájmaszkos hívők és turisták, akik a májusban újranyitott Szent Péter téren most vasárnap voltak a legtöbben.

(mti)

Borító: Pacelli bíboros érkezése 1938-ban (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)