Európai Uniós Fejlesztések Nyílt Napja

Európai Uniós Fejlesztések Nyílt Napja

- 2018. március 1. 1:18

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. által működtetett – az Európai Unió támogatásával létrejött – ózdi Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és a Digitális Erőmű csatlakozva az Európai Uniós Fejlesztések Nyílt Napja rendezvénysorozathoz, március 31-én, szombaton reggel 8.00 órától kiemelt – ingyenes – programokkal várja a látogatókat.

Mindkét intézmény célja, hogy a nagyközönség számára bemutassa az uniós források felhasználásával megvalósult sikeres hazai projekteket.

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark
Az ingyenes tárlatvezetésen a látogatók megismerkedhetnek a magyar filmtörténetet korszakaival, bepillanthatnak a filmes jelmez,- és díszlettervezők munkáiba, és filmet forgathatnak az élethű díszletek között. Erre a napra nyitja meg a kapuit az animációs játszóház, ahol animációs trükkasztal kipróbálása mellett a vállalkozó kedvűek saját zoetrópot, taumatrópot, és storyboard-ot készíthetnek.

Digitális Erőmű
Az Nyílt Napon az érdeklődők megismerkedhetnek a közoktatást kiszolgáló rendszerrel, a Digipédiával, amely korszerű pedagógiai módszertani lehetőségeket kínál a tanárok számára; bepillantást nyerhetnek a pedagógiai szakértők munkájába, akik a MaNDA adatbázis elemeiből állítanak össze a tananyagot kiegészítő tartalmakat. Emellett megtekinthetik az intézmény két állandó tárlatát, a Digitális Kárpát-medence című installációt és az Informatika Történeti Kiállítást.