Ezüst Ibolyát kapott A martfűi rém

Ezüst Ibolyát kapott A martfűi rém

- 2017. szeptember 29. 9:10

A legjobb filmnek járó Ezüst Ibolya-díjat nyerte el Sopsits Árpád A martfűi rém című filmje az olaszországi Parma Music Film Festivalon, melynek szakmai zsűrije Szabó Gábort a legjobb operatőr díjával tüntette ki.

A díjakat Sopsits Árpád személyesen vette át Pármában, a szeptember 18. és 24. között megtartott nemzetközi seregszemle záróünnepségén. A Céllövölde, a Torzók és A hetedik kör című filmekről is ismert Sopsits Árpád legutóbbi munkájában a martfűi sorozatgyilkosság történetét dolgozta fel. A pszichothriller nagy sikerrel szerepelt a hazai mozikban, kilenc kategóriában elnyerte a Magyar Filmdíjat, és a 2016. őszi nemzetközi premierje óta még mindig népszerű a nemzetközi filmfesztiválokon. Legközelebb a nagy presztízsű londoni filmfesztiválon és Európa egyik legfontosabb zsánerfilm fesztiválján, a spanyolországi Sitgesben lesz műsoron.

A film szinopszisa szerint egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért ítélnek halálra Martfűn 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket, és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy olyan országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szüksége lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját. A valós eseményeken alapuló izgalmas pszichothriller felkavaró képekben idézi fel a háttérben feszülő politikai és emberi ellentéteket, és lerántja a leplet Magyarország bűnügyi történetének egyik legemlékezetesebb nyomozásáról.

(mti)

A cikkhez kapcsolódik