Fesztiválhajót indít a negyedszázados Kulturális Alap

Fesztiválhajót indít a negyedszázados Kulturális Alap

- 2018. szeptember 20. 9:24

Fiatal képzőművészek munkáiból nyílik kiállítás az NKA Fesztiválhajón szeptember 24-én; a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozata keretében megrendezett tárlatot a látogatók dunai sétahajózás közben is megtekinthetik.

Az NKA idén ünnepli alapításának negyedszázados évfordulóját; a jeles esemény alkalmából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) a 25. életévüket 2018-ban vagy 2019-ben betöltő képző- és iparművészek műveiből rendez kiállítást. A meghirdetett pályázatra jelentkezők közül szakmai bíráló bizottság választotta ki azt a tizenkét alkotót, akik műveit a fesztiválhajón mutatják be, közölte az MTI-vel a MANK.

A 20 éves fennállást is megünnepelték (Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár CC BY-NC-ND)

Az NKA Fesztiválhajó szeptember 24-én 10, 12 és 14 órakor fog elindulni a Jászai Mari téri 7-es kikötőből, az érdeklődők így városnézéssel egybekötve tekinthetik meg Ágoston Kristóf, Bilak Krystyna, Dóra Ádám, Farkas Gabriella, Gerber Márton László, Kalán Viktória, Kelemen Bíborka, Klájó Adrián, Nagy Dániel, Pertics Flóra, Süttő Anikó és Tüdős Anna munkáit. Az Orgován Kinga által rendezett kiállítás megtekintése, illetve a sétahajózás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött az nkahajo@alkotomuveszet.hu címen. A 25 év, 25 nap, 25 esemény fesztivál részletes programja a www.nka.hu honlapon érhető el; a rendezvénysorozathoz külön programfüzet is készült.

(mti)