F(l)ess mob volt Szentendrén

F(l)ess mob volt Szentendrén

- 2019. október 16. 9:13

Csaknem 150 gyermek és járókelő vett részt október 11-én a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Ferenczy Múzeumi Centrum közös festészeti flashmobjában, a szentendrei Fő téren. A közös festést az október 18-ai Festészet Napja alkalmából rendezték meg, amikortól egy egész hétvégén keresztül megtekinthetők az elkészült munkák Szentendre sétálóutcáinak kirakataiban.

Bárki ecsetet ragadhatott a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Ferenczy Múzeumi Centrum közös programján, amelyen az egyéni és a közös alkotásra is lehetőség nyílt. A F(l)ess mob itt és most nevezetű program során készült alkotásokat a Festészet Napján és a következő hétvégén, azaz október 18. és 20. között kiállítják a város különböző pontjain.

A program során a járókelők és a sorrendben érkező iskolai csoportok egy, a téren felállított installáció köré rendezett székeken és hokedliken kezdtek bele az alkotásba. Az inspirációt nyújtó installációban helyett kapott a korábbi Czóbel-kiállítás egy eleme, a Kisfiú labdával (szelfi)szobor változata, de egy bicikliből, néhány fényfűzérből, állványokból és képkeretből is inspirálódhattak az érdeklődők, akik sok esetben magát a szentendrei Fő teret választották alkotásaik témájául. Az iskolások a legjobb alapanyagokkal, akril- és akvarellfestékkel is dolgozhattak, közben több nagy vászonra is lehetett alkotni a téren. A csodás őszi napsütésben több százan megfordultak a festővásznaknál, Szentendrén élők, turisták és főként fiatalok, a városi iskolák diákjai, áll a MANK közleményében.

Borító: MANK