Forradalmi musical a Sportarénában

Forradalmi musical a Sportarénában

- 2018. február 26. 11:22

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából látványos rockmusicalt mutatnak be március 15-én a Papp László Budapest Sportarénában, hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A zenés, táncos produkció új szemszögből mutatja be a történelmi eseményt, többek között Kiss Ramóna, Détár Enikő, Oláh Ibolya, Xantus Barbara, Varga Miklós, Vastag Tamás előadásában, hangzott el a műsorban. A musical egyik főszereplője Telegdi Kamilla, akit Eszter szerepében láthat a közönség. A színésznő a műsorban elmondta, hogy a kétrészes előadás egy társulat életén keresztül, hétköznapi, egyszerű színészek szemszögéből mutatja be a történelmi eseményeket. Az első rész a debreceni színházban játszódik és 1849. januárjától március 15-ig tart, a szegedi színházban játszódó második rész pedig 1849 júliusának három hetét öleli fel.

Pápán 1973-ban így ünnepeltek (MaNDA)
Pápán 1973-ban így ünnepeltek Gróf Esterházy Károly Múzeum CC BY-NC-ND

Széles Flóra, aki szintén Esztert alakítja, arról beszélt, hogy szerepe szerint egy fiatal, kezdő színésznőt alakít, csakúgy mint az életben. A zenés darabban a színésznő apja újságíró, aki sok olyan cikket ír, amelyet cenzúráz a hatalom. Az újságíró ellenállása miatt később börtönbe kerül.

A produkcióban csaknem száz szereplő látható a színpadon. A darab rendezője Szurdi Miklós, aki Topolcsányi Laurával közösen egyben a darab írója is. A rockmusical zeneszerzője Mátyássy Szabolcs, a Bartók Plusz Operafesztivál 2016. évi operaíró versenyének nyertese. Az előadás koreográfusa Bakó Gábor, díszlettervezője Bátonyi György.

(mti)

Borító: jegy.hu