Hamvas Béla morális és szellemi példát is tanúsított

Hamvas Béla morális és szellemi példát is tanúsított

- 2018. október 29. 10:57

Irodalmi konferencián emlékezett meg a Hamvas Béla Alapítvány a posztumusz Kossuth-díjas író, filozófus, esztéta halálának 50. évfordulójáról az Aranytíz Kultúrházban Budapesten, hangzott el az M5 csatorna Kulturális Híradójában.

Az In memoriam Hamvas Béla című konferencián, pénteken és szombaton az előadások mellett irodalmi beszélgetések, borkóstolók és felolvasások is várták a közönséget. Palkovics Tibor szervező, hagyatékgondozó a műsorban elmondta: Hamvas Béla morális és szellemi példát is tanúsított, életútja tehát ebből a szempontból is páratlan. A rendezvényen láthatta a közönség első alkalommal Katona Zsuzsanna legújabb, Így láttak ők című tévéfilmjét, amely a még élő szemtanúk, rokonok, barátok elbeszélései és visszaemlékezésein keresztül nyújt betekintést az esztéta hétköznapjaiba.

A kulturális híradóban Katona Zsuzsanna rendező kiemelte: ezek az utolsó pillanatok, amikor még meg lehet szólaltatni olyanokat, akik személyes emlékeket őriznek Hamvas Béláról. Az Így láttak ők című filmet november 4-én is megtekinthetik az érdeklődők a Duna World műsorán.

(mti)

Borító: Együd Árpád Kulturális Központ ©Minden jog fenntartva