Hatvan színésznő a zuhanyjelenetben

Hatvan színésznő a zuhanyjelenetben

- 2020. október 16. 8:16

Hatvan magyar színésznővel forgatták újra a Psycho című film híres zuhanyjelentét, Alfred Hitchcock kultikus filmje bemutatójának hatvanadik évfordulója alkalmából.

A Psycho60 címen futó 3 perces rövidfilm mindegyik snittjében másik színésznő látható, szám szerint hatvan, ahány éves a film, olvasható a tájékoztatóban. Végh Vozó Zoltán rendező a rövidfilmben az igazi másolatát adta vissza a filmtörténeti szempontból is jelentős jelenetnek. A díszletet az Örkény Színházban építették fel, a rendező a tökéletes másolat elkészítéséhez legyártotta a henteskést, a lefolyót, a zuhanyfejet és minden megtett, hogy megtalálja a tökéletes zuhanyfüggönyt is.

Psycho60 című filmben többek között Gubás Gabi, Haumann Petra, Ónodi Eszter, Hűvösvölgyi Ildikó, Péterfy Bori, Törőcsik Franciska, Trokán Anna és Trokán Nóra látható.A film ezen a linken érhető el https://youtu.be/s3zU6VPZFUM, a forgatásról készült werkfilm pedig itt tekinthető meg https://youtu.be/zVsLeLH6V-w. Alfred Hitchcock Psycho című filmjét 1960 júniusában mutatták be New Yorkban.

(mti)

Borító: Egy kocka a jelenetből (cinegore.net)