Húsvéthétfőtől lehet szavazni a Magyar Filmdíjra

Húsvéthétfőtől lehet szavazni a Magyar Filmdíjra

- 2019. április 16. 8:49

Húsvéthétfőn elindul a közönségszavazás a Magyar Filmdíjra; a nézők az idén is kiválaszthatják, hogy szerintük melyik volt az elmúlt év legjobb filmje a Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül.

A Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával április 22. és 27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban, áll a szervezők közleményében. Mint írják, a nézők április 25-én éjfélig adhatják le voksukat az elmúlt év legjobb filmjére az idei Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül. A szavazáshoz e-mailes regisztráció szükséges, egy IP-címről egy szavazat adható le a filmhet.hu/votes/register linken. A szavazók között 50 darab páros belépőt sorsolnak ki a 4. Magyar Filmdíj április 28-i díjátadó ünnepségére a Vígszínházba, ahol a moziforgalmazású filmeket díjazzák és többek között az is kiderül, hogy melyik film kapta a közönségtől a legtöbb szavazatot.

Az egyik díjátadó helyszíne 1937-ben (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)

A televíziós forgalmazású filmek díjátadóját egy külön esemény keretében, április 27-én a Pesti Vigadóban tartják. Az 5. Magyar Filmhéten hét kategóriában (játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, animációs film, televíziós sorozat) mintegy 200 film versenyez. A seregszemlére az alkotók a 2018-ben Magyarországon moziforgalmazásba került, televízióban sugárzott, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhették. A Magyar Filmhétre a jegyelővétel is 22-én, Húsvéthétfőn kezdődik.

(mti)